Aanmelden

Voor de inschrijving kan je je kind al aanmelden. Alle Leuvense basisscholen werken met een elektronisch aanmeldingssysteem. Dit is vernieuwd en vereenvoudigd.

Je kan je kind niet alleen aanmelden voor de kleuter- of lagere scholen in Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele en Wijgmaal, maar ook voor scholen in Herent, Oud-Heverlee en Bierbeek.


Aanmeldpagina

De aanmeldperiode is inmiddels afgelopen. Indien je je kind(eren) aanmeldde, ontvang je op 19 april 2024 het resultaat van die aanmelding. 

Indien je je kind(eren) nog niet hebt aangemeld, kan je vanaf 23 mei 2024 om 09.00 rechtstreeks bij de scholen terecht. In deze periode schrijft de school in volgens 'chronologie': wie eerst komt, wordt eerst ingeschreven.

Hoe aanmelden? 

Je kind aanmelden en inschrijven gebeurt in 3 stappen: 

STAP 1: meld je kind aan: meld je kind aan voor de scholen van je keuze. 

STAP 2: je krijgt een e-mail of een brief. Daarin staat het resultaat van je aanmelding.
Wat als er geen plaats is voor je kind? Dan komt je kind op de wachtlijst van alle scholen waarvoor je hebt aangemeld. Mogelijk komt er nog een plaats vrij voor je kind in één van deze scholen.
In dat geval neemt de school contact met je op.

STAP 3: schrijf je kind in: de school contacteert je om je kind in te schrijven.

Wanneer aanmelden?

Van dinsdag 27 februari 2024 (9 uur) tot dinsdag 19 maart 2024 (17 uur) kan je je kind aanmelden. Alle kinderen melden in dezelfde periode aan.

Tijdens de aanmeldperiode is het tijdstip waarop je je kind aanmeldt niet van belang. Je kan in die periode dus zonder tijdsdruk aanmelden.
Wil je weten hoeveel vrije plaatsen elke school heeft? Vanaf 26 februari 2024 vind je een
overzicht van de vrije plaatsen.

Je krijgt op vrijdag 19 april 2024 een e-mail met daarin het resultaat van je aanmelding.

Na de aanmelding is je kind nog niet ingeschreven. De school zal jou contacteren om je kind in te schrijven. De inschrijvingen voor kinderen die aangemeld zijn lopen van maandag 22 april 2024 (9 uur) tot maandag 13 mei 2024 (17 uur).

Hoe worden de vrije plaatsen verdeeld? 

Heeft je kind al een broer of zus op de basisschool? Of werkt er een ouder op de basisschool? Dan krijg je voorrang op deze school. Je duidt je voorrang aan in het aanmeldsysteem. Zo wordt je kind als eerste gerangschikt.

Per school worden alle aangemelde kinderen gerangschikt volgens 2 criteria: 

Voorkeur:
Alle kinderen die de school op keuze 1 hebben gezet worden bovenaan gerangschikt (eerst de kinderen met voorrang, dan de andere kinderen). Daaronder komen de kinderen die de school op keuze 2 hebben gezet. Zo gaan we verder tot alle kinderen die voor de school hebben aangemeld gerangschikt zijn. 

Afstand:
In een tweede stap worden alle kinderen die de school op keuze 1 hebben gezet gerangschikt op basis van afstand. Daarna alle kinderen die de school op keuze 2 hebben gezet. Zo gaan we verder tot alle kinderen die voor de school hebben aangemeld gerangschikt zijn.
Om de afstand te bepalen, houden we rekening met het domicilieadres van het kind en met het eventuele werkadres van de ouder. We berekenen de afstand tot aan de school in vogelvlucht.
Is de afstand voor twee kinderen gelijk? Dan bepaalt toeval wie als eerste gerangschikt wordt.

Tips bij aanmelden

  • Bekijk de scholenlijst voor een overzicht van alle Leuvense kleuterscholen en lagere scholen.
  • Maak een lijst van scholen waar je je kind graag wil inschrijven. Je mag zoveel scholen ingeven als je wil.
    Kies minstens 5 scholen. Zo maak je meer kans op een inschrijving. Dat beïnvloedt je eerste keuze niet.
  • Rangschik de scholen volgens je voorkeur. Zet je favoriete school altijd op nummer 1. 

Wat als je kind geen plaats heeft?

Geen plaats voor je kind gevonden in de aanmeldperiode?
Vanaf donderdag 23 mei 2024 (9 uur) starten de vrije inschrijvingen.

Op woensdag 22 mei 2024 vind je een overzicht van de vrije plaatsen.